Federale politie krijg speciale antiterreur-eenheid

De federale politie krijgt en speciale eenheid voor de strijd tegen het terrorisme. Zo staat in het plan voor de politiehervorming van Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet.

Milquet (cdH) legt het plan voor de politiehervorming op 3 juli voor aan het kernkabinet. Daarin is onder meer plaats voor een aparte centrale eenheid ‘anti-terrorisme’, zo bericht Le Soir, die de concrete veranderingen kon inkijken. Ook De Standaard schrijft over de hervorming.

Special Units

Het commissariaat-generaal zal zich focussen op zijn kerntaken: de algemene strategie en communicatie. Nu vallen ook de Special Units daar nog onder, maar die zullen verhuizen naar de gerechtelijke politie. De dienst algemene steun, die instaat voor personeelsbeheer, logistiek, informatica en financiën, wordt afgeslankt en komt onder de commissaris-generaal terecht.

Afdeling zware criminaliteit

De bestuurlijke politie zal bestaan uit twee afdelingen: één algemene voor de luchthavens, spoorwegen, waterwegen en wegpolitie. Daarnaast komt er een gespecialiseerde dienst met daarin de helikopters, de hondenbrigade en een beveiligingsdienst. De gerechtelijke zuil ten slotte zal bestaan uit de speciale eenheden, een afdeling zware criminaliteit, één voor terrorisme en dan nog enkele aparte eenheden zoals de computer crime unit, en de antifraudedienst. (Belga/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content