FDF daagt MR voor de rechter

Het FDF heeft de MR voor de rechtbank gedaagd. Het eist een deel van de overheidsdotatie van de MR op.

Het FDF van Olivier Maingain heeft de MR van Charles Michel voor de rechtbank gedaagd. Beide partijen vormden tot eind 2011 een alliantie, maar die viel uiteen omdat het FDF het communautaire akkoord afwees. Het FDF wil van de rechter zijn deel van de overheidsdotatie krijgen, zegt Le Soir.

Dotatie

Toen FDF en MR nog samen waren, kreeg enkel de MR overheidsgeld. De Franstalige liberalen stortten toen een deeltje van die dotatie door aan het FDF. Dat deeltje stond in verhouding met het aantal stemmen dat het FDF had aangebracht. Volgens het FDF gaat het om een kleine 25.000 euro per maand. De MR krijgt jaarlijks 1,96 miljoen euro dotaties van Kamer en Senaat.

Scheiding

Na de scheiding probeerden beide partijen een nieuwe overeenkomst te vinden, maar dat is niet gelukt. Het FDF vindt dat de MR zich op de kap van het FDF verrijkt en heeft nu GAL, de financieringsvzw van de MR, voor de rechtbank gedaagd om zijn deel van de koek te krijgen.

Het FDF zal toch nog even geduld moeten hebben. Door de drukke agenda van de rechtbanken komt de zaak maar voor in het voorjaar van 2014. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content