Fayçal Cheffou infiltreerde in vluchtelingenkamp Maximiliaanpark (video)

Fayçal Cheffou © VRT
Simon Demeulemeester
Simon Demeulemeester Adjunct-hoofdredacteur Knack

Fayçal Cheffou, even verdacht van de aanslag op de luchthaven in Zaventem, infiltreerde als ‘medecoördinator’ in het vluchtelingenkamp in het Brusselse Maximiliaanpark. Hij gaf een interview aan de VRT.

Fayçal Cheffou (35) werd vrijdag samen met twee anderen gearresteerd. Hij werd aangehouden wegens deelname aan de activiteiten van een terroristische groep, terroristische moord en poging tot terroristische moord. Omdat geen van die aantijgingen kon bewezen worden, is Cheffou maandag vrijgelaten zonder voorwaarden.

Cheffou was vorig jaar betrokken bij het vluchtelingenkamp in het Brusselse Maximiliaanpark. Hij stelde zich in september 2015 voor als ‘medecoöordinator’ aan de VRT. Hij stond toen al bekend bij de politie als recruteerder, meldt VRT. De openbare omroep was daarvan niet op de hoogte. Cheffou zou zich tussen de vluchtelingen hebben gemengd in de hoop mensen te kunnen overtuigen van zijn extremistische gedachten.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Volgens sommige media bestaat het vermoeden dat Cheffou de man met het hoedje is, de gevluchte derde verdachte van de aanslagen op de luchthaven in Zaventem. Dat wordt echter niet bevestigd door de federale politie. Zij zijn nog steeds op zoek naar de man en deelden vandaag de bewegende veiligheidscamerabeelden waarop hij te zien is, net voor de aanslag.

Herbekijk het interview:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content