Farmaceutisch bedrijf ontruimd na bommelding

© Belga

Drie gebouwen van GlaxoSmithKline in Waver zijn ontruimd na een schriftelijke dreiging. Politie en brandweer zijn ter plaatse.

Door het bomalarm bij het farmaceutisch bedrijf GlaxoSmithKline (GSK) in Waver moesten drie gebouwen ontruimd worden, zo deelt het bedrijf mee. Volgens de lokale politie hebben alle betrokken werknemers sinds 17u het pand verlaten. Momenteel worden de gebouwen geïnspecteerd.

Schriftelijk dreigement

Het bomalarm werd even voor 16u afgekondigd. Volgens de politie zou er sprake geweest zijn van een “schriftelijk” dreigement tegen de onderneming. Het gaat volgens de directie om een korte en anonieme brief, die ontdekt werd in een van de drukstbezochte lokalen van het bedrijf.

De directie heeft uit voorzorg beslist om het betrokken gebouw onmiddellijk te laten ontruimen. Ook de werknemers van twee nabijgelegen gebouwen werden geëvacueerd. “Het is de eerste keer dat onze site getroffen wordt door een bomalarm. Er werd een administratief gebouw geviseerd, de productie werd niet getroffen”, aldus nog een woordvoerder van het bedrijf.

‘Zoektocht kan uren duren’

De site wordt momenteel geïnspecteerd met behulp van honden die gespecialiseerd zijn in het opsporen van explosieven. “De site van GSK is een stad binnen de stad. De gebouwen zijn enorm”, zo zegt de politie van Waver. “Het zoeken naar explosieven zou uren in beslag kunnen nemen.” Bij GSK in Waver werken ongeveer 4.500 mensen. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content