Volgens een artikel van RT Dutch 'bevestigt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dat corona niet gevaarlijker is dan griep'. Op het stuk werd 722,844 keer gereageerd op sociale media. Het blijkt gebaseerd op een verkeerde interpretatie van cijfers. Covid-19 is wel degelijk dodelijker dan griep.

Een fotocollage op Facebook zou moeten bewijzen dat mondmaskers 'niet zo gezond zijn'. Het blijkt te gaan om beelden van de huidziekte impetigo (krentenbaard) en een allergische reactie op een chemische stof. Mondmaskers veroorzaken echter zelden dat soort huidaandoeningen. Ze kunnen wel bestaande huidziekten verergeren.

De Facebookpagina Viruswaarheid deelt een tekst die beschrijft hoe een elite de rest van de wereldbevolking ongemerkt domineert. De tekst zou geschreven zijn door de in 1937 overleden Amerikaanse zakenman-miljardair John D. Rockefeller. Dat klopt niet. Het blijkt te gaan om een tekst die in 2002 anoniem werd gepost op de financiële website BankIndex.com.

Wie onderhoudsgeld stuurt naar een familielid in het buitenland, kan dat in België van zijn belastingen aftrekken. Zo kan je geld naar Marokko sturen, het zelf terughalen en op die manier makkelijk belastingfraude plegen, zegt een populaire Facebookpost. Dat klopt echter niet: voor de fiscale aftrek gelden strikte voorwaarden en bovendien betaal je in principe bedrijfsvoorheffing op onderhoudsgeld dat naar het buitenland gaat.