Extra beveiliging voor Delhaize-winkels: politie verspreidt opsporingsbericht

© Belga

Na de zuuraanval bij een Antwerps Delhaize-filiaal vrijdag, laat de supermarktketen weten dat bij alle vestigingen bijkomende veiligheidsmaatregelen van kracht zijn. De politie heeft een opsporingsbericht verspreid om de dader te vinden.

Het parket van Brussel geeft voorlopig geen verdere informatie over het onderzoek. Dat is om het onderzoek niet in het gedrang te brengen.

Bij de aanslag liep een 52-jarige poetsvrouw, die werkt voor een onderaannemer van Delhaize, ernstige brandwonden op. In december ontvingen Delhaize en Belga mails waarin een man dreigde met een aanval met zuur op klanten van de supermarktketen.

Het parket bevestigde vrijdag dat de auteur van de dreigmails de aanval heeft opgeëist. Ze wordt wel nog in een kunstmatige coma gehouden.

Volgens de VRT is het slachtoffer ondertussen niet langer in levensgevaar.

Zoektocht naar de dader gaat verder

Zaterdagmorgen kon het parket van Brussel geen verdere informatie geven over de klopjacht, die nog steeds aan de gang is. De politie heeft ondertussen ook een officieel opsporingsbericht verspreid. De dader zou een een blanke man zijn van 40 tot 50 jaar oud. Hij heeft kort bruin haar en een beginnende voorhoofdskaalheid.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

“Op vrijdag 20 februari 2015 omstreeks 07.30 uur, vond een gewelddadige aanval plaats in het winkelcentrum aan het Zuid in Antwerpen. Een medewerker van Delhaize was aan het werk in de winkel. Toen zij zich op het trottoir voor de winkel begaf, werd zij aangesproken door een man die haar zuur in het gezicht heeft gegooid. De dader is weggelopen en heeft het zwaar verbrande slachtoffer aan haar lot overgelaten”, aldus de politie.

Volgens de eerste elementen van het onderzoek, is de dader van deze agressie al gekend voor andere feiten. Hij werd in december gefilmd in een bankagentschap van ING te Linkebeek, maar ook in Brussel.

Hij verplaatst zich met een voertuig en werd ook al gezien in Binche, La Louvière, Seneffe, Manage, Waterloo, Brussel, Ukkel en zeer recent nog in Ruisbroek.

Wie deze man herkent of weet waar hij verblijft, wordt met aandrang gevraagd om contact op te nemen met de politie. Tips zijn welkom via het gratis nummer 0800/30.300.

Alle Delhaize-winkels zijn open

Ondertussen laat Delhaize weten dat alle vestigingen zaterdag open zijn, en dat overal bijkomende veiligheidsmaatregelen van kracht zijn.

Zo doet Delhaize beroep op een groot aantal externe bewakinsgagenten, dat in de loop van de dag nog zal toenemen en wordt er nauw samengewerkt met de lokale politie. Het bedrijf activeert ook interne veiligheidsprocedures, waarover het geen verdere informatie kan geven. Delhaize blijft van dag tot dag de situatie evalueren, in functie van het verdere verloop van het onderzoek, luidt het. (Belga/JH/VTM)

Bekijk meer video’s van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

In een interview met VTM Nieuws zeggen de kinderen van het slachtoffer dat ze hopoen dat de dader snel wordt gevat. De familie is erg aangeslagen.

Bekijk meer video’s van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content