Dat staat op de weblog van de Greenland ICE Expedition. Dansercoer (51) en McNair-Landry (30) zijn er als eersten in geslaagden om een volledige ronde te maken over de Groenlandse ijskap, niet-gemotoriseerd en zonder assistentie.

Dansercoer en McNair-Landry begonnen op 10 april aan hun expeditie. Ze legden in 55 dagen 4044,9 kilometer af, enkel met behulp van een kite. Daarmee braken ze ook het wereldrecord van de langste onbegeleide kite-expeditie op het poolijs. Dat record stond sinds 2009 op naam van Adrian Hayes (met 3.120 kilometer).

Klimaatverandering

De poolreizigers hadden hun expeditie minutieus voorbereid. Ze voorzagen in mogelijk 80 dagen en meer dan 5000 kilometer op het ijs. De reisafstand en -tijd werden uiteindelijk ingekort vanwege de terrein- en weersomstandigheden.

Dansercoer en McNair-Landry verzamelden tijdens hun expeditie wetenschappelijke gegevens over klimaatverandering. (Belga/TV)

Dat staat op de weblog van de Greenland ICE Expedition. Dansercoer (51) en McNair-Landry (30) zijn er als eersten in geslaagden om een volledige ronde te maken over de Groenlandse ijskap, niet-gemotoriseerd en zonder assistentie. Dansercoer en McNair-Landry begonnen op 10 april aan hun expeditie. Ze legden in 55 dagen 4044,9 kilometer af, enkel met behulp van een kite. Daarmee braken ze ook het wereldrecord van de langste onbegeleide kite-expeditie op het poolijs. Dat record stond sinds 2009 op naam van Adrian Hayes (met 3.120 kilometer).De poolreizigers hadden hun expeditie minutieus voorbereid. Ze voorzagen in mogelijk 80 dagen en meer dan 5000 kilometer op het ijs. De reisafstand en -tijd werden uiteindelijk ingekort vanwege de terrein- en weersomstandigheden.Dansercoer en McNair-Landry verzamelden tijdens hun expeditie wetenschappelijke gegevens over klimaatverandering. (Belga/TV)