Executief van de Moslims van België distantieert zich van IS

© Reuters

Het Executief van de Moslims van België (EMB) heeft laten weten ‘geschokt te zijn door de misdaden van de Islamitische Staat in Irak’. Eerder had de moslimexecutieve gezegd zich niet te hoeven distantiëren, omdat ze er niets mee te maken heeft.

Het Executief van de Moslims van België (EMB) laat in een persbericht weten ‘geschokt te zijn door de misdaden begaan door de Islamitische Staat (IS) in Irak’, en dan met name ‘de executies en vervolgingen die de religieuze minderheden ondergaan’.

Eerder had de moslimexecutieve gezegd dat ze vond dat ze zich niet moest distantiëren van IS, omdat ze daar niets mee te maken heeft. Daar kwam felle reactie op, onder andere van Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever.

Het EMB laat weten ‘zich helemaal niet te herkennen in de handelingen en doelstellingen van IS, en bovendien het gebruik van de denominatie ‘Islamitisch’ door IS te verwerpen, aangezien die criminele handelingen niets te zien hebben met de islam, die staat voor nobele waarden van broederschap, respect en vrede’.

Bovendien veroordeelt het EMB ‘op de meest krachtige wijze’ de activiteiten van bepaalde jongeren die IS steunen. Het executief engageert zich dan ook om ‘overleg te blijven plegen op elk niveau met andere instanties in de strijd tegen de radicalisering van bepaalde jonge moslims’. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content