Evacuaties in Frankrijk vanwege bosbranden

Bosbrand nabij Nimes op 7 juli 2022.

Honderden brandweermensen bestrijden een grote bosbrand in de Zuid-Franse streek de Cevennen. Zowat honderd mensen in de gemeente Bordezac hebben hun huizen moeten verlaten, meldt de prefectuur in Nîmes in de nacht van donderdag op vrijdag. Zo’n zeshonderd hectare natuurgebied is al in vlammen opgegaan.

De autoriteiten hebben in het gebied tien blusvliegtuigen ingezet. Het aantal brandweermannen dat de brand bestrijdt wordt vrijdag uitgebreid naar 950 en het aantal brandweerwagens gaat naar 140.
Ook op andere plekken in het zuiden van het land zijn na langdurige droogte branden uitgebroken. Aan de rand van de stad Arles zijn 120 brandweerlieden met blusvliegtuigen en een helikopter in de weer.

Acht woongebouwen zijn door de vlammen verwoest, ook bedrijven en voertuigen van verschillende autodealers zijn in de as gelegd, meldt een regionale krant. Het vuur wordt aangewakkerd door de zogenoemde mistral, een sterke wind die vaak de kop opsteekt in het dal van de Rhône.

Door de vroege en langdurige droogte dit jaar is de natuur in het zuiden van Frankrijk begin juli al even droog als normaal gesproken begin augustus.

Partner Content