Volgens de politie werd de loods gebruikt als drugslab. Het zou gaan om een groot lab dat al langere tijd voor duizenden liters aan synthetische drugs produceerde. De politie kwam donderdag in actie na tips dat zich in de loods een drugslab bevond. Toen de politie er binnenviel, was het lab al ontmanteld. De politie vermoedt dat het om een amfetaminelab ging. Bij de invallen in de loods en woning arresteerde de politie een 68-jarige man uit Someren en twee mannen van 38 en 55 jaar uit Deurne (in Nederland). De man uit Someren zit nog vast. Hij wordt maandag voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

In de loods en een naburige zeecontainer vonden de agenten behalve een niet nader genoemde hoeveelheid amfetaminepasta ook tientallen grote en kleine vaten, deels gevuld met chemicaliën of chemisch afval. Een speciaal team van de Landelijke Faciliteit ondersteuning Ontmantelen (LFO) is tot en met eerste kerstdag bezig geweest met het ontmantelen van het drugslab en het opruimen van de chemicaliën.

Volgens de politie werd de loods gebruikt als drugslab. Het zou gaan om een groot lab dat al langere tijd voor duizenden liters aan synthetische drugs produceerde. De politie kwam donderdag in actie na tips dat zich in de loods een drugslab bevond. Toen de politie er binnenviel, was het lab al ontmanteld. De politie vermoedt dat het om een amfetaminelab ging. Bij de invallen in de loods en woning arresteerde de politie een 68-jarige man uit Someren en twee mannen van 38 en 55 jaar uit Deurne (in Nederland). De man uit Someren zit nog vast. Hij wordt maandag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. In de loods en een naburige zeecontainer vonden de agenten behalve een niet nader genoemde hoeveelheid amfetaminepasta ook tientallen grote en kleine vaten, deels gevuld met chemicaliën of chemisch afval. Een speciaal team van de Landelijke Faciliteit ondersteuning Ontmantelen (LFO) is tot en met eerste kerstdag bezig geweest met het ontmantelen van het drugslab en het opruimen van de chemicaliën.