Dat heeft de politie van Essex meegedeeld.

Vietnamezen

De mededeling van de politie verschaft met zoveel woorden geen verdere duidelijkheid over de identiteit van de slachtoffers. Wel wordt vermeld dat er voor de identificatie werd samengewerkt met de Vietnamese politie.

Er werd eerder al van uitgegaan dat de meeste slachtoffers van Vietnamese afkomst zijn. Aanvankelijk dacht men dat de slachtoffers Chinezen waren.

Het Franse persbureau AFP en het ITV News zeggen van de politie in Essex bevestiging te hebben gekregen dat de 39 mannen en acht vrouwen wel degelijk Vietnamezen zijn. Volgens het Britse Sky News heeft ook de Vietnamese politie bevestigd dat het om mensen uit dat Aziatische land gaat.

De Vietnamese ambassade in Londen heeft donderdag in een communiqué haar 'oprecht verdriet' uitgedrukt omtrent de dood van de 39 mensen. Ze heeft ook haar medeleven betoond en hulp beloofd bij het repatriëren van de slachtoffers.

De nabestaanden zijn op de hoogte gebracht, zo vermeldt de mededeling van de politie ook. Volgens de krant Daily Mail hebben 31 families uit Vietnam DNA-stalen afgestaan ten behoeve van de identificatie.

Dat heeft de politie van Essex meegedeeld.De mededeling van de politie verschaft met zoveel woorden geen verdere duidelijkheid over de identiteit van de slachtoffers. Wel wordt vermeld dat er voor de identificatie werd samengewerkt met de Vietnamese politie. Er werd eerder al van uitgegaan dat de meeste slachtoffers van Vietnamese afkomst zijn. Aanvankelijk dacht men dat de slachtoffers Chinezen waren. Het Franse persbureau AFP en het ITV News zeggen van de politie in Essex bevestiging te hebben gekregen dat de 39 mannen en acht vrouwen wel degelijk Vietnamezen zijn. Volgens het Britse Sky News heeft ook de Vietnamese politie bevestigd dat het om mensen uit dat Aziatische land gaat. De Vietnamese ambassade in Londen heeft donderdag in een communiqué haar 'oprecht verdriet' uitgedrukt omtrent de dood van de 39 mensen. Ze heeft ook haar medeleven betoond en hulp beloofd bij het repatriëren van de slachtoffers. De nabestaanden zijn op de hoogte gebracht, zo vermeldt de mededeling van de politie ook. Volgens de krant Daily Mail hebben 31 families uit Vietnam DNA-stalen afgestaan ten behoeve van de identificatie.