De Roemeense socialiste Rovana Plumb en de Hongaarse conservatief Laszlo Trocsanyi zijn na een onderzoek van hun financiële belangen ongeschikt verklaard om Europees commissaris te worden. De commissie Juridische Zaken van het Europees Parlement, die het negatieve advies maandag uitsprak, brengt daar nu parlementsvoorzitter Sassoli formeel van op de hoogte.

Dan moet hij, zoals de procedure het voorschrijft, aan von der Leyen vragen hoe zij denkt het dubbele probleem op te lossen. Als de brief van Sassoli eenmaal binnen is en de bevindingen van het Europees Parlement zwart op wit bevestigd zijn, wil von der Leyen Roemenië en Hongarije vragen twee nieuwe kandidaten te nomineren. Of dat betekent dat de start van de nieuwe Commissie op 1 november in het gedrang komt, daarover wilde de woordvoerder niet speculeren.

De Roemeense socialiste Rovana Plumb en de Hongaarse conservatief Laszlo Trocsanyi zijn na een onderzoek van hun financiële belangen ongeschikt verklaard om Europees commissaris te worden. De commissie Juridische Zaken van het Europees Parlement, die het negatieve advies maandag uitsprak, brengt daar nu parlementsvoorzitter Sassoli formeel van op de hoogte. Dan moet hij, zoals de procedure het voorschrijft, aan von der Leyen vragen hoe zij denkt het dubbele probleem op te lossen. Als de brief van Sassoli eenmaal binnen is en de bevindingen van het Europees Parlement zwart op wit bevestigd zijn, wil von der Leyen Roemenië en Hongarije vragen twee nieuwe kandidaten te nomineren. Of dat betekent dat de start van de nieuwe Commissie op 1 november in het gedrang komt, daarover wilde de woordvoerder niet speculeren.