De Britse centrumlinkse Liberal Democrats hebben Jo Swinson, een fervent tegenstander van de brexit, verkozen tot hun nieuwe leider. Ze wordt zo de eerste vrouwelijke voorzitter van de partij.

Swinson nam het op tegen voormalig minister Ed Davey en haalde het met 47.997 tegenover 28.021 stemmen. Ze neemt de fakkel over van Vince Cable, die de partij twee jaar lang leidde.

De nieuwe voorzitter beloofde er 'alles aan te doen om de brexit niet te laten doorgaan' en om de 'grotere, open liberale beweging te leiden die ons land zo hard nodig heeft', aldus persagentschap Press Association.

'Boris (Johnson, red.) en de brexit tegenhouden is mijn grootste prioriteit als voorzitter', zei ze nog, een dag voor de bekendmaking van de resultaten van de voorzittersverkiezing van de Conservatieve partij.

Het is zo goed als zeker dat Johnson als winnaar uit de bus komt, en zich straks dus ook de nieuwe Britse premier mag noemen.

De Lib Dems hebben zichzelf in de nasleep van de het brexit-referendum van 2016 kunnen onderscheiden door zich als enige grote partij volledig tegen het vertrek uit de Europese Unie te verzetten.

Bij de recente lokale verkiezingen deed de partij het goed, en ze eindigde bij de Europese verkiezingen met 20 procent van de stemmen zelfs op de tweede plaats, na de Brexit Party van Nigel Farage.

De Britse centrumlinkse Liberal Democrats hebben Jo Swinson, een fervent tegenstander van de brexit, verkozen tot hun nieuwe leider. Ze wordt zo de eerste vrouwelijke voorzitter van de partij.Swinson nam het op tegen voormalig minister Ed Davey en haalde het met 47.997 tegenover 28.021 stemmen. Ze neemt de fakkel over van Vince Cable, die de partij twee jaar lang leidde. De nieuwe voorzitter beloofde er 'alles aan te doen om de brexit niet te laten doorgaan' en om de 'grotere, open liberale beweging te leiden die ons land zo hard nodig heeft', aldus persagentschap Press Association. 'Boris (Johnson, red.) en de brexit tegenhouden is mijn grootste prioriteit als voorzitter', zei ze nog, een dag voor de bekendmaking van de resultaten van de voorzittersverkiezing van de Conservatieve partij. Het is zo goed als zeker dat Johnson als winnaar uit de bus komt, en zich straks dus ook de nieuwe Britse premier mag noemen. De Lib Dems hebben zichzelf in de nasleep van de het brexit-referendum van 2016 kunnen onderscheiden door zich als enige grote partij volledig tegen het vertrek uit de Europese Unie te verzetten. Bij de recente lokale verkiezingen deed de partij het goed, en ze eindigde bij de Europese verkiezingen met 20 procent van de stemmen zelfs op de tweede plaats, na de Brexit Party van Nigel Farage.