Dat melden de Franse media op basis van verschillende bronnen.

De steekpartij deed zich donderdag rond 13.00 uur voor bij de politieprefectuur op Ile de la Cité, vlak bij de kathedraal Notre-Dame. Vier agenten overleden bij de steekpartij. Er raakte volgens de krant Le Parisien ook nog iemand gewond. De dader kon door een andere agent worden neergeschoten en is overleden.

De dader werkte zelf ook voor de politieprefectuur. Er wordt voorlopig aangenomen dat een persoonlijk of intern conflict de aanleiding vormde voor de steekpartij. Nieuwszender BFMTV meldt dat de dader, die volgens sommige bronnen doofstom was, een administratieve functie vervulde.

'De vermoedelijke dader is in zijn eigen kantoor begonnen met het plegen van de feiten en heeft zich daarna naar andere plaatsen in de prefectuur begeven', heeft vakbondsvertegenwoordiger Loïc Travers meegedeeld aan de Franse media. Volgens hem werkte de dader al zowat 20 jaar voor de prefectuur.

De politieprefectuur in het historisch centrum van de stad is afgezet. Verschillende politici, onder wie premier Edouard Philippe, minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner en president Emmanuel Macron, kwamen ter plaatse.

Vrouw opgepakt

De vrouw van de dader is opgepakt. Dat heeft het parket van Parijs bekendgemaakt.

De procureur van Parijs, Rémy Heitz, heeft intussen ook bevestigd dat er huiszoekingen plaatsvinden in de woning van de 45-jarige verdachte in Gonesse, ten noordoosten van Parijs. Er volgen de komende uren nog meer onderzoeksdaden om te proberen het motief van de dader te achterhalen, zo deelde Heitz nog mee.

Er is een onderzoek geopend voor doodslag en poging tot doodslag op openbare ordehandhavers. De procureur zegt dat hij in contact staat met de antiterreuronderzoekers, die het dossier kunnen overnemen wanneer blijkt dat de dader mogelijk terroristische beweegredenen had.

Minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner zegt dat de verdachte, die sinds 2003 voor de politieprefectuur werkte, in het verleden 'nooit gedragsproblemen' vertoonde.

AFP meldt op basis van bronnen dichtbij het dossier, dat de man, geboren in Martinique, zich achttien maanden geleden tot de islam heeft bekeerd.

De steekpartij gebeurt nauwelijks één dag nadat in Parijs 26.000 politiemensen op straat waren gekomen voor een 'mars van de woede'. Ze klaagden toen onder meer de slechter wordende werkomstandigheden bij de politie en het hoge aantal zelfdodingen bij agenten aan.

Dat melden de Franse media op basis van verschillende bronnen.De steekpartij deed zich donderdag rond 13.00 uur voor bij de politieprefectuur op Ile de la Cité, vlak bij de kathedraal Notre-Dame. Vier agenten overleden bij de steekpartij. Er raakte volgens de krant Le Parisien ook nog iemand gewond. De dader kon door een andere agent worden neergeschoten en is overleden. De dader werkte zelf ook voor de politieprefectuur. Er wordt voorlopig aangenomen dat een persoonlijk of intern conflict de aanleiding vormde voor de steekpartij. Nieuwszender BFMTV meldt dat de dader, die volgens sommige bronnen doofstom was, een administratieve functie vervulde. 'De vermoedelijke dader is in zijn eigen kantoor begonnen met het plegen van de feiten en heeft zich daarna naar andere plaatsen in de prefectuur begeven', heeft vakbondsvertegenwoordiger Loïc Travers meegedeeld aan de Franse media. Volgens hem werkte de dader al zowat 20 jaar voor de prefectuur. De politieprefectuur in het historisch centrum van de stad is afgezet. Verschillende politici, onder wie premier Edouard Philippe, minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner en president Emmanuel Macron, kwamen ter plaatse. Vrouw opgepaktDe vrouw van de dader is opgepakt. Dat heeft het parket van Parijs bekendgemaakt.De procureur van Parijs, Rémy Heitz, heeft intussen ook bevestigd dat er huiszoekingen plaatsvinden in de woning van de 45-jarige verdachte in Gonesse, ten noordoosten van Parijs. Er volgen de komende uren nog meer onderzoeksdaden om te proberen het motief van de dader te achterhalen, zo deelde Heitz nog mee. Er is een onderzoek geopend voor doodslag en poging tot doodslag op openbare ordehandhavers. De procureur zegt dat hij in contact staat met de antiterreuronderzoekers, die het dossier kunnen overnemen wanneer blijkt dat de dader mogelijk terroristische beweegredenen had. Minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner zegt dat de verdachte, die sinds 2003 voor de politieprefectuur werkte, in het verleden 'nooit gedragsproblemen' vertoonde. AFP meldt op basis van bronnen dichtbij het dossier, dat de man, geboren in Martinique, zich achttien maanden geleden tot de islam heeft bekeerd. De steekpartij gebeurt nauwelijks één dag nadat in Parijs 26.000 politiemensen op straat waren gekomen voor een 'mars van de woede'. Ze klaagden toen onder meer de slechter wordende werkomstandigheden bij de politie en het hoge aantal zelfdodingen bij agenten aan.