De Duitse minister van Arbeid Hubertus Heil twitterde dat het nieuws van de dood van Oppermann hem met groot verdriet vervulde.

Oppermann, de plaatsvervangende voorzitter van de Bondsdag en partijpoliticus van de Sociaal-Democratische Partij (SPD), had eind augustus aangekondigd dat hij zich niet kandidaat zou stellen voor de volgende parlementsverkiezingen. 'Na 30 jaar als vertegenwoordiger van het regionale parlement van Nedersaksen en in de Duitse Bondsdag, is het nu het juiste moment voor mij om weer iets anders te doen en nieuwe projecten aan te nemen', zei hij destijds.

De Duitse minister van Arbeid Hubertus Heil twitterde dat het nieuws van de dood van Oppermann hem met groot verdriet vervulde. Oppermann, de plaatsvervangende voorzitter van de Bondsdag en partijpoliticus van de Sociaal-Democratische Partij (SPD), had eind augustus aangekondigd dat hij zich niet kandidaat zou stellen voor de volgende parlementsverkiezingen. 'Na 30 jaar als vertegenwoordiger van het regionale parlement van Nedersaksen en in de Duitse Bondsdag, is het nu het juiste moment voor mij om weer iets anders te doen en nieuwe projecten aan te nemen', zei hij destijds.