Ondanks een massale aanwezigheid van de oproerpolitie, die ook met pantservoertuigen verhinderde dat verschillende optochten bij elkaar zouden aansluiten, zag het centrum van de Wit-Russische hoofdstad zwart van het volk, onder meer het Oktoberplein en het Onafhankelijkheidsplein. De betogers droegen rood-witte vlaggen van de oppositie en scandeerden slogans als 'Loekasjenko in de celwagen' of 'vertrek! '

Op verscheidene plaatsen in het centrum grepen de ordediensten bij het begin van de manifestatie (rond 14 uur plaatselijke tijd) in en pakten ze tientallen mensen op. Maar ze zetten geen traangas of stungranaten of rubberkogels in, zoals bij de eerste betogingen tegen de sterke man van het land, die sinds zijn herverkiezing op 9 augustus met een ongeziene golf van contestatie te kampen heeft.

Verjaardag

Veel betogers dreven zondag met slogans ook de spot met de 66ste verjaardag van de president. Sommigen droegen een doodskist met een kakkerlak, de bijnaam die Loekasjenko van zijn tegenstanders kreeg.

Media en Telegramgroepen van de oppositie verspreidden ook beelden van betogingen van duizenden mensen in andere steden van het land, zoals Brest en Grodno.

De twee vorige zondagen trokken telkens zowat 100.000 mensen door de straten van Minsk, in weerwil van een betogingsverbod en repressie tegen betogers, politici en media.

Ondanks een massale aanwezigheid van de oproerpolitie, die ook met pantservoertuigen verhinderde dat verschillende optochten bij elkaar zouden aansluiten, zag het centrum van de Wit-Russische hoofdstad zwart van het volk, onder meer het Oktoberplein en het Onafhankelijkheidsplein. De betogers droegen rood-witte vlaggen van de oppositie en scandeerden slogans als 'Loekasjenko in de celwagen' of 'vertrek! ' Op verscheidene plaatsen in het centrum grepen de ordediensten bij het begin van de manifestatie (rond 14 uur plaatselijke tijd) in en pakten ze tientallen mensen op. Maar ze zetten geen traangas of stungranaten of rubberkogels in, zoals bij de eerste betogingen tegen de sterke man van het land, die sinds zijn herverkiezing op 9 augustus met een ongeziene golf van contestatie te kampen heeft. Veel betogers dreven zondag met slogans ook de spot met de 66ste verjaardag van de president. Sommigen droegen een doodskist met een kakkerlak, de bijnaam die Loekasjenko van zijn tegenstanders kreeg. Media en Telegramgroepen van de oppositie verspreidden ook beelden van betogingen van duizenden mensen in andere steden van het land, zoals Brest en Grodno. De twee vorige zondagen trokken telkens zowat 100.000 mensen door de straten van Minsk, in weerwil van een betogingsverbod en repressie tegen betogers, politici en media.