Vincent Lambert verkeerde al sinds 2008 in een vegetatieve toestand na een verkeersongeval. Volgens de artsen was er geen enkele mogelijkheid op herstel. Zijn behandeling werd vorige week al stopgezet, nadat het Hof van Cassatie eind juni besliste dat de behandeling met kunstmatige voeding van de patiënt mocht stoppen.

De familie van Lambert bevestigde aan persagentschap AFP dat Lambert donderdagochtend om 8.24 uur overleed in het ziekenhuis in Reims.

Discussie

De familie van Vincent Lambert was verdeeld over zijn lot, waardoor de man het symbool van het debat over het levenseinde in Frankrijk werd.

Zijn echtgenote Rachel strijdt al jaren tegen het eindeloos doorbehandelen van haar man en voor zijn recht om te sterven, en werd daarin gesteund door zes van zijn broers en zussen, en zijn neef.

De katholieke ouders van Lambert wilden dat verhinderen. Ze startten na het vonnis van het Hof van Cassatie een nieuwe spoedprocedure bij de administratieve rechtbank van Châlons-en-Champagne, maar die werd verworpen.

Maandag kondigden de ouders van Lambert aan dat ze zich niet langer zouden verzetten tegen de stopzetting van de behandeling.

Vincent Lambert verkeerde al sinds 2008 in een vegetatieve toestand na een verkeersongeval. Volgens de artsen was er geen enkele mogelijkheid op herstel. Zijn behandeling werd vorige week al stopgezet, nadat het Hof van Cassatie eind juni besliste dat de behandeling met kunstmatige voeding van de patiënt mocht stoppen. De familie van Lambert bevestigde aan persagentschap AFP dat Lambert donderdagochtend om 8.24 uur overleed in het ziekenhuis in Reims.DiscussieDe familie van Vincent Lambert was verdeeld over zijn lot, waardoor de man het symbool van het debat over het levenseinde in Frankrijk werd. Zijn echtgenote Rachel strijdt al jaren tegen het eindeloos doorbehandelen van haar man en voor zijn recht om te sterven, en werd daarin gesteund door zes van zijn broers en zussen, en zijn neef. De katholieke ouders van Lambert wilden dat verhinderen. Ze startten na het vonnis van het Hof van Cassatie een nieuwe spoedprocedure bij de administratieve rechtbank van Châlons-en-Champagne, maar die werd verworpen.Maandag kondigden de ouders van Lambert aan dat ze zich niet langer zouden verzetten tegen de stopzetting van de behandeling.