Steekpartij voor ministerie van Binnenlandse Zaken in Londen

Steekpartij voor ministerie van Binnenlandse Zaken in Londen, 15 augustus 2019. © Belga Image

Bij een steekpartij aan de hoofdzetel van het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken in Londen is een man gewond geraakt. De exacte omstandigheden worden nog onderzocht, maar terrorisme is niet uitgesloten.

Het slachtoffer is mogelijk een veiligheidsagent, schrijft de krant The Sun. Er circuleren foto’s van het slachtoffer waarop te zien is hoe hij aan het gezicht gewond geraakt is.

In tegenstelling tot de berichten die eerst circuleerden, is het slachtoffer niet levensgevaarlijk gewond. Op de foto’s is alvast te zien hoe hij, begeleid door agenten, zelfstandig stapt. Toch is hij volgens de hulpdiensten overgebracht naar een centrum dat gespecialiseerd is in de behandeling van zware verwondingen.

Omdat het slachtoffer na de steekpartij zijn toevlucht zocht binnen de muren van het Home Office, is het gebouw in ‘lockdown’ geplaatst. Er werd een verdachte opgepakt, maar de exacte omstandigheden van wat gebeurd is, worden nog onderzocht.

Minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel zegt in een tweet dat haar gedachten bij het slachtoffer en zijn familie zijn, ‘na de vreselijke en niet-uitgelokte mesaanval in Marsham Street’, waar de feiten zich afspeelden.

Steekpartijen zijn niet ongewoon in Groot-Brittannië. Volgens het Britse statistiekbureau ONS vonden tussen april 2018 en eind maart 2019 43.516 aanvallen met een mes plaats in Engeland en Wales. Dat was een stijging met 8 procent in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content