Calvo zei ook dat de regering waar zij deel van uitmaakt in dat geval 'beslissingen zal nemen', zonder te specifiëren dewelke.

Voor Calvo is het 'niet respectabel' dat aan een 'uitstekende' democratie als de Spaanse de zekerheid wordt ontzegd 'dat iedereen gelijk is voor justitie'.

Uitgesteld

De Brusselse raadkamer stelde dinsdagvoormiddag een zitting over het aanhoudingsbevel uit tot 16 december. Volgens de verdediging is het Brusselse parket van oordeel dat het EAB uitvoerbaar is. Het Spaanse gerecht had op 14 oktober een nieuw Europees aanhoudingsbevel (EAB) uitgevaardigd tegen Puigdemont.

Spanje wil Puigdemont vervolgen omdat hij in 2017 een referendum organiseerde en zo inging tegen de Spaanse grondwet. Twee eerdere EAB's die eerder waren uitgevaardigd, waren door het Spaanse gerecht ingetrokken.

In het Europees aanhoudingsbevel dat ditmaal is uitgevaardigd wordt Puigdemont vervolgd voor misbruik van overheidsgeld en opruiing.

Lees ook:

Catalaanse ex-minister in België: 'Deze hoge celstraffen gooien olie op het vuur'

Puigdemont na 2 jaar ballingschap: 'Jammer dat ik Reynders niet heb kunnen ondervragen'

Calvo zei ook dat de regering waar zij deel van uitmaakt in dat geval 'beslissingen zal nemen', zonder te specifiëren dewelke. Voor Calvo is het 'niet respectabel' dat aan een 'uitstekende' democratie als de Spaanse de zekerheid wordt ontzegd 'dat iedereen gelijk is voor justitie'. UitgesteldDe Brusselse raadkamer stelde dinsdagvoormiddag een zitting over het aanhoudingsbevel uit tot 16 december. Volgens de verdediging is het Brusselse parket van oordeel dat het EAB uitvoerbaar is. Het Spaanse gerecht had op 14 oktober een nieuw Europees aanhoudingsbevel (EAB) uitgevaardigd tegen Puigdemont. Spanje wil Puigdemont vervolgen omdat hij in 2017 een referendum organiseerde en zo inging tegen de Spaanse grondwet. Twee eerdere EAB's die eerder waren uitgevaardigd, waren door het Spaanse gerecht ingetrokken. In het Europees aanhoudingsbevel dat ditmaal is uitgevaardigd wordt Puigdemont vervolgd voor misbruik van overheidsgeld en opruiing.Lees ook:Catalaanse ex-minister in België: 'Deze hoge celstraffen gooien olie op het vuur'Puigdemont na 2 jaar ballingschap: 'Jammer dat ik Reynders niet heb kunnen ondervragen'