Een Poolse rechtbank had in oktober vorig jaar om de opheffing gevraagd in een zaak rond een klacht die een deelnemer van een extreemrechtse betoging had ingediend tegen Verhofstadt. Naar aanleiding van de betoging in 2017 in Warschau had de toenmalige fractieleider van de Europese liberalen de deelnemers 'fascisten, neonazi's en blanke supremacisten' genoemd.

Het Europees Parlement besloot woensdagavond met 632 tegen 59 stemmen bij vijf onthoudingen het verzoek af te wijzen. 'De uitingen van Guy Verhofstadt hebben betrekking op de uitoefening van zijn functies als volksvertegenwoordiger en zijn activiteiten in het Europees Parlement', concludeert het rapport over het verzoek om de opheffing van de parlementaire immuniteit.

Een Poolse rechtbank had in oktober vorig jaar om de opheffing gevraagd in een zaak rond een klacht die een deelnemer van een extreemrechtse betoging had ingediend tegen Verhofstadt. Naar aanleiding van de betoging in 2017 in Warschau had de toenmalige fractieleider van de Europese liberalen de deelnemers 'fascisten, neonazi's en blanke supremacisten' genoemd. Het Europees Parlement besloot woensdagavond met 632 tegen 59 stemmen bij vijf onthoudingen het verzoek af te wijzen. 'De uitingen van Guy Verhofstadt hebben betrekking op de uitoefening van zijn functies als volksvertegenwoordiger en zijn activiteiten in het Europees Parlement', concludeert het rapport over het verzoek om de opheffing van de parlementaire immuniteit.