De resultaten zijn donderdag bekendgemaakt.

De kanselier is vooral populair bij leden van haar christendemocratische CDU, van wie 88 procent graag zou zien dat ze haar vierde ambtstermijn afmaakt, terwijl een verrassende 85 procent van de aanhangers van Die Grünen dat ook wil.

Volgens de peiling van ZDF is de steun voor Merkels brede coalitie met de sociaaldemocraten (SPD) gestegen: 62 procent vindt dat ze goed werk levert, tegen 50 procent in augustus.

Een andere peiling door concurrent ARD gaf een totaal andere resultaat. Daar is 67 procent ontevreden over de prestaties van de regeringscoalitie. Toch vindt 61 procent in deze peiling dat de coalitie haar termijn moet volbrengen.

De Politbarometer van ZDF legt de huidige steun voor CDU en haar zusterpartij CSU op 28 procent, gevolgd door de Groenen met 24 procent. De sociaaldemocraten van SPD komen op 15 procent uit, het extreemrechtse AfD op 13 procent, het uiterst linkse Die Linke op 7 procent en de liberale partij FDP op 6 procent.

Merkels opvolger aan het hoofd van CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer, doet het niet al te best in de peiling van ZDF: 71 procent twijfelt aan haar bekwaamheid om de partij te leiden. In de peiling van ARD zegt 66 procent ontevreden te zijn over haar prestaties.

De resultaten zijn donderdag bekendgemaakt.De kanselier is vooral populair bij leden van haar christendemocratische CDU, van wie 88 procent graag zou zien dat ze haar vierde ambtstermijn afmaakt, terwijl een verrassende 85 procent van de aanhangers van Die Grünen dat ook wil. Volgens de peiling van ZDF is de steun voor Merkels brede coalitie met de sociaaldemocraten (SPD) gestegen: 62 procent vindt dat ze goed werk levert, tegen 50 procent in augustus. Een andere peiling door concurrent ARD gaf een totaal andere resultaat. Daar is 67 procent ontevreden over de prestaties van de regeringscoalitie. Toch vindt 61 procent in deze peiling dat de coalitie haar termijn moet volbrengen. De Politbarometer van ZDF legt de huidige steun voor CDU en haar zusterpartij CSU op 28 procent, gevolgd door de Groenen met 24 procent. De sociaaldemocraten van SPD komen op 15 procent uit, het extreemrechtse AfD op 13 procent, het uiterst linkse Die Linke op 7 procent en de liberale partij FDP op 6 procent. Merkels opvolger aan het hoofd van CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer, doet het niet al te best in de peiling van ZDF: 71 procent twijfelt aan haar bekwaamheid om de partij te leiden. In de peiling van ARD zegt 66 procent ontevreden te zijn over haar prestaties.