Overstromingen in Zuidoost-Frankrijk: twee doden en vermiste in Var

Tractor in Roquebrune-sur-Argens, 24 november 2019. © Belga Image

In het departement Var, een van de regio’s in het zuidoosten van Frankrijk die sinds vrijdag af te rekenen hebben met zware overstromingen, zijn zondag twee lichamen teruggevonden. Dat meldt de prefectuur.

Het eerste lichaam werd aangetroffen bij Muy, nabij de zone waar een reddingsboot kapseisde. Daar raakte een van de opvarenden vermist. Twee andere burgers en drie brandweerlui raakten er zaterdagavond wel uit het water.

Een tweede lichaam is aangetroffen in de gemeente Cabasse. De persoon zat vast in een auto. Het gaat om een man, een vijftiger. Voor de mededeling van de prefectuur was er enkel sprake van twee vermisten.

Naast de vermiste in Muy, is in Saint-Antonin-du-Var nog steeds een 77-jarige man vermist.

Alarmfase oranje

In de meeste gebieden, was zondagochtend het water opnieuw aan het zakken. De Franse meteodienst verlaagde daarbij het alarmniveau voor overstromingen van rood naar oranje voor de departementen Var en Alpes-Maritime.

Het alarmniveau oranje voor overstromingen en wateroverlast aan de kuststroken werd ook ingetrokken.

Voor het departement Puy-de-Dôme is inmiddels ook fase oranje afgekondigd omwille van overstromingen. Dat was reeds het geval in de Gard en Bouches-du-Rhône. Het alarm geldt er tot minstens zondag 16 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content