De migranten aan boord van het schip van de ngo's Artsen Zonder Grenzen (AZG) en SOS Méditerranée moeten eerst overstappen op een boot van het Maltese leger en worden dan aan land gebracht. De EU-lidstaten die de migranten willen opnemen, zijn Frankrijk, Duitsland, Ierland, Luxemburg, Portugal en Roemenië.

'Er zal geen migrant in Malta blijven', onderstreepte Muscat.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner liet op Twitter weten dat Frankrijk bereid is om 150 van de 356 migranten van de Ocean Viking op te nemen.

Drie dagen geleden had Frankrijk ook al 40 migranten opgenomen van een ander reddingsschip Open Arms, dat in Italië was binnengelopen. AZG had donderdag nog laten weten dat de Ocean Viking bijna zonder voedsel zit.

Volgens een tweet van AZG was er enkel nog een standaardrantsoen voor vijf dagen voorradig op het schip.

De migranten aan boord van het schip van de ngo's Artsen Zonder Grenzen (AZG) en SOS Méditerranée moeten eerst overstappen op een boot van het Maltese leger en worden dan aan land gebracht. De EU-lidstaten die de migranten willen opnemen, zijn Frankrijk, Duitsland, Ierland, Luxemburg, Portugal en Roemenië. 'Er zal geen migrant in Malta blijven', onderstreepte Muscat. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner liet op Twitter weten dat Frankrijk bereid is om 150 van de 356 migranten van de Ocean Viking op te nemen. Drie dagen geleden had Frankrijk ook al 40 migranten opgenomen van een ander reddingsschip Open Arms, dat in Italië was binnengelopen. AZG had donderdag nog laten weten dat de Ocean Viking bijna zonder voedsel zit. Volgens een tweet van AZG was er enkel nog een standaardrantsoen voor vijf dagen voorradig op het schip.