Een man uit industriestad Zilina kwam volgens lokale media als eerste aan de beurt. 'Ik zat echt op Sputnik V te wachten', glunderde hij.

Slovakije volgt met de vaccinatiecampagne het voorbeeld van Hongarije, dat het Russische middel in februari al in gebruik nam.

Toenmalig premier Igor Matovic had 200.000 doses van het coronavaccin besteld in Moskou. Hij deed dat zonder overleg met zijn coalitiepartners en dat kwam hem op veel kritiek te staan. Matovic stapte uiteindelijk op als regeringsleider.

Sputnik V wordt wereldwijd al op veel plaatsen gebruikt, maar in de Europese Unie wachten veel landen nog even af. Het Europees Geneesmiddelenbureau, de vaccinwaakhond van de EU, heeft het middel nog niet goedgekeurd.

Slovakije zal mensen in de leeftijdsgroep 18-60 op vrijwillige basis inenten met het Russische coronavaccin. Volgens lokale media valt de belangstelling tot dusver tegen.

Een man uit industriestad Zilina kwam volgens lokale media als eerste aan de beurt. 'Ik zat echt op Sputnik V te wachten', glunderde hij.Slovakije volgt met de vaccinatiecampagne het voorbeeld van Hongarije, dat het Russische middel in februari al in gebruik nam. Toenmalig premier Igor Matovic had 200.000 doses van het coronavaccin besteld in Moskou. Hij deed dat zonder overleg met zijn coalitiepartners en dat kwam hem op veel kritiek te staan. Matovic stapte uiteindelijk op als regeringsleider. Sputnik V wordt wereldwijd al op veel plaatsen gebruikt, maar in de Europese Unie wachten veel landen nog even af. Het Europees Geneesmiddelenbureau, de vaccinwaakhond van de EU, heeft het middel nog niet goedgekeurd. Slovakije zal mensen in de leeftijdsgroep 18-60 op vrijwillige basis inenten met het Russische coronavaccin. Volgens lokale media valt de belangstelling tot dusver tegen.