Met de maatregel komt er meteen twintig miljoen euro vrij voor onmiddellijke hulp aan de stad en de bevolking.

Venetië kreeg deze week af te rekenen met het ergste hoogwater in decennia. Dinsdagavond bereikte het waterpeil zijn hoogste stand sinds 1966, grote delen van de stad staan onder water. De schade aan gebouwen is nog niet duidelijk.

Het fenomeen van de overstromingen in de Dogenstad wordt ook wel 'acqua alta' genoemd. Op 4 november 1966 werd Venetië het zwaarst getroffen door 'acqua alta': toen stond het water 194 centimeter hoog. De rest van Italië had toen eveneens te kampen met enorm zware overstromingen.

Met de maatregel komt er meteen twintig miljoen euro vrij voor onmiddellijke hulp aan de stad en de bevolking.Venetië kreeg deze week af te rekenen met het ergste hoogwater in decennia. Dinsdagavond bereikte het waterpeil zijn hoogste stand sinds 1966, grote delen van de stad staan onder water. De schade aan gebouwen is nog niet duidelijk. Het fenomeen van de overstromingen in de Dogenstad wordt ook wel 'acqua alta' genoemd. Op 4 november 1966 werd Venetië het zwaarst getroffen door 'acqua alta': toen stond het water 194 centimeter hoog. De rest van Italië had toen eveneens te kampen met enorm zware overstromingen.