Twee jongemannen en een jonge vrouw verschijnen vrijdag voor de rechter in het onderzoek naar de moord op Samuel Paty, de Franse leraar die werd gedood bij een islamistische aanslag. Dat meldt een bron dicht bij het dossier aan het Franse persbureau AFP.

De twee mannen, beiden 18 jaar, en de zeventienjarige vrouw werden dinsdagochtend gearresteerd en in hechtenis genomen. Ze worden beschuldigd voor deelname aan 'criminele terroristische vereniging'.

Zeker een van hen wordt ervan verdacht berichten te hebben uitgewisseld met de terrorist.

Wraak voor de profeet Mohammed

Samuel Paty, de 47-jarige leraar uit Conflans-Sainte-Honorine in de buurt van Parijs, werd onthoofd door Abdoellakh Anzorov, een achttienjarige vluchteling van Tsjetsjeens-Russische afkomst, omdat hij karikaturen van Mohammed had getoond tijdens twee lessen begin oktober over de vrijheid van meningsuiting.

Abdoellakh Anzorov eiste de verantwoordelijkheid op voor zijn daad via een audiobericht in het Russisch, waarin hij zei dat hij 'wraak nam voor de profeet Mohammed' en de professor ervan beschuldigde 'hem op een beledigende manier te hebben getoond'. 'Broeders, bidt dat Allah mij als martelaar zal accepteren', zegt de moordenaar. Hij werd kort daarna doodgeschoten door de politie.

Twee jongemannen en een jonge vrouw verschijnen vrijdag voor de rechter in het onderzoek naar de moord op Samuel Paty, de Franse leraar die werd gedood bij een islamistische aanslag. Dat meldt een bron dicht bij het dossier aan het Franse persbureau AFP.De twee mannen, beiden 18 jaar, en de zeventienjarige vrouw werden dinsdagochtend gearresteerd en in hechtenis genomen. Ze worden beschuldigd voor deelname aan 'criminele terroristische vereniging'. Zeker een van hen wordt ervan verdacht berichten te hebben uitgewisseld met de terrorist. Samuel Paty, de 47-jarige leraar uit Conflans-Sainte-Honorine in de buurt van Parijs, werd onthoofd door Abdoellakh Anzorov, een achttienjarige vluchteling van Tsjetsjeens-Russische afkomst, omdat hij karikaturen van Mohammed had getoond tijdens twee lessen begin oktober over de vrijheid van meningsuiting. Abdoellakh Anzorov eiste de verantwoordelijkheid op voor zijn daad via een audiobericht in het Russisch, waarin hij zei dat hij 'wraak nam voor de profeet Mohammed' en de professor ervan beschuldigde 'hem op een beledigende manier te hebben getoond'. 'Broeders, bidt dat Allah mij als martelaar zal accepteren', zegt de moordenaar. Hij werd kort daarna doodgeschoten door de politie.