'Dit is Frankrijk', vervolgde hij. 'Iedereen kent de regels die al eeuwen gelden. Ga naar buiten, alstublieft. Niemand moet een ander provoceren, begrepen?'. De kerk is al sinds 1856 Frans territorium.

De beelden zijn des te opmerkelijker omdat de vroegere Franse president Jacques Chirac tijdens een bezoek in 1996 aan de oude stad van Jeruzalem ook al ruzie maakte met opdringerige Israëlische veiligheidsdiensten. Volgens Franse media verlieten de Israëli's de kerk na de uithaal van Macron.

De Franse president is in Jeruzalem voor een internationaal Holocaust-forum. Donderdag heeft hij een ontmoeting met president Reuven Rivlin en premier Benjamin Netanyahu.

'Dit is Frankrijk', vervolgde hij. 'Iedereen kent de regels die al eeuwen gelden. Ga naar buiten, alstublieft. Niemand moet een ander provoceren, begrepen?'. De kerk is al sinds 1856 Frans territorium.De beelden zijn des te opmerkelijker omdat de vroegere Franse president Jacques Chirac tijdens een bezoek in 1996 aan de oude stad van Jeruzalem ook al ruzie maakte met opdringerige Israëlische veiligheidsdiensten. Volgens Franse media verlieten de Israëli's de kerk na de uithaal van Macron. De Franse president is in Jeruzalem voor een internationaal Holocaust-forum. Donderdag heeft hij een ontmoeting met president Reuven Rivlin en premier Benjamin Netanyahu.