Lokaal ondernemer Mike Greene haalde 29 procent van de stemmen en werd zo tweede. De kandidaat van Labour, Lisa Forbes, won nipt het pleit met ongeveer 31 procent, zodat het kiesdistrict in de handen blijft van de sociaaldemocratische oppositie. De Conservatieven strandden op stek drie met 21 procent.

In 2017 was Labour er nog goed voor ruim 48 procent en de Tories bijna 47 procent.

De uitslag is een tegenvaller voor de partij van Nigel Farage, die de grote winnaar was van de Europese verkiezingen met een landelijke score van 31,6 procent. In Peterborough haalde de Brexit Party twee weken geleden 38 procent, waardoor de partij hoopte om voor het eerst iemand af te vaardigen naar het House of Commons. Bij het brexitreferendum stemde 61 procent er om de EU te verlaten.

Sinds de Europese zege hoopt Farage komaf te maken met het Britse tweepartijenlandschap.

De tussentijdse verkiezing was nodig nadat Fiona Onasanya uit het parlement was gezet na een veroordeling voor liegen tegen de politie met betrekking tot een snelheidsovertreding.

Lokaal ondernemer Mike Greene haalde 29 procent van de stemmen en werd zo tweede. De kandidaat van Labour, Lisa Forbes, won nipt het pleit met ongeveer 31 procent, zodat het kiesdistrict in de handen blijft van de sociaaldemocratische oppositie. De Conservatieven strandden op stek drie met 21 procent. In 2017 was Labour er nog goed voor ruim 48 procent en de Tories bijna 47 procent. De uitslag is een tegenvaller voor de partij van Nigel Farage, die de grote winnaar was van de Europese verkiezingen met een landelijke score van 31,6 procent. In Peterborough haalde de Brexit Party twee weken geleden 38 procent, waardoor de partij hoopte om voor het eerst iemand af te vaardigen naar het House of Commons. Bij het brexitreferendum stemde 61 procent er om de EU te verlaten. Sinds de Europese zege hoopt Farage komaf te maken met het Britse tweepartijenlandschap. De tussentijdse verkiezing was nodig nadat Fiona Onasanya uit het parlement was gezet na een veroordeling voor liegen tegen de politie met betrekking tot een snelheidsovertreding.