Premier Leo Varadkar moet rekening houden met een nederlaag voor zijn liberaal-conservatieve partij Fine Gael. Volgens peilingen zou de partij nog slechts de op twee na grootste worden, na het linkse Sinn Fein en het conservatieve Fianna Fail. Als de peilingen bewaarheid worden, dan stevent Sinn Fein af op een sensationeel resultaat.

Sinn Fein wil de hereniging van Ierland met het Britse Noord-Ierland en gold vroeger als de politieke arm van de ondergrondse organisatie IRA. Met een focus op sociale thema's en met zijn links georienteerde recepten lijkt Sinn Fein een gat in de markt te vullen.

Premier Leo Varadkar moet rekening houden met een nederlaag voor zijn liberaal-conservatieve partij Fine Gael. Volgens peilingen zou de partij nog slechts de op twee na grootste worden, na het linkse Sinn Fein en het conservatieve Fianna Fail. Als de peilingen bewaarheid worden, dan stevent Sinn Fein af op een sensationeel resultaat. Sinn Fein wil de hereniging van Ierland met het Britse Noord-Ierland en gold vroeger als de politieke arm van de ondergrondse organisatie IRA. Met een focus op sociale thema's en met zijn links georienteerde recepten lijkt Sinn Fein een gat in de markt te vullen.