Tenzij Italië een 'officieel antwoord' van de Europese Commissie krijgt, wordt aan het vaartuig van de kustwacht geen haven voor de ontscheping toegewezen, zeiden bronnen op het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken. Vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini heeft er vaak mee gedreigd migranten op zee te houden om druk uit te oefenen op de EU-landen, zodat die zouden instemmen met akkoorden over de verdeling van de migranten.

Bij de schipbreuk van donderdag voor de kust van Libië kwamen wellicht ongeveer 150 mensen om het leven en werden 147 anderen gered, zei woordvoerder Charlie Yaxley van het VN-vluchtelingeagentschap UNHCR op Twitter. Als de balans klopt, 'zou dit de ergste schipbreuk van 2019 zijn. Deze tragedie moet tot actie leiden', voegde Yaxley eraan toe.

Tenzij Italië een 'officieel antwoord' van de Europese Commissie krijgt, wordt aan het vaartuig van de kustwacht geen haven voor de ontscheping toegewezen, zeiden bronnen op het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken. Vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini heeft er vaak mee gedreigd migranten op zee te houden om druk uit te oefenen op de EU-landen, zodat die zouden instemmen met akkoorden over de verdeling van de migranten. Bij de schipbreuk van donderdag voor de kust van Libië kwamen wellicht ongeveer 150 mensen om het leven en werden 147 anderen gered, zei woordvoerder Charlie Yaxley van het VN-vluchtelingeagentschap UNHCR op Twitter. Als de balans klopt, 'zou dit de ergste schipbreuk van 2019 zijn. Deze tragedie moet tot actie leiden', voegde Yaxley eraan toe.