Conte heeft onder meer een onderhoud met Ursula von der Leyen, de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie, en met Charles Michel, die op 1 december de nieuwe Europese president wordt. De nieuwe Italiaanse regering van Conte en zijn 21 ministers legden vorige week donderdag de eed af bij president Sergio Mattarella in het Quirinaalpaleis in Rome.

De regering is een coalitie van de centrumlinkse PD (Partito Democratico) en de Vijfsterrenbeweging (M5S), aangevuld met de kleine linkse partij LeU (Liberi e Uguali). De regering hoopt dat de Europese Unie zich flexibel opstelt tegenover het overheidstekort van Rome.

Conte heeft onder meer een onderhoud met Ursula von der Leyen, de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie, en met Charles Michel, die op 1 december de nieuwe Europese president wordt. De nieuwe Italiaanse regering van Conte en zijn 21 ministers legden vorige week donderdag de eed af bij president Sergio Mattarella in het Quirinaalpaleis in Rome. De regering is een coalitie van de centrumlinkse PD (Partito Democratico) en de Vijfsterrenbeweging (M5S), aangevuld met de kleine linkse partij LeU (Liberi e Uguali). De regering hoopt dat de Europese Unie zich flexibel opstelt tegenover het overheidstekort van Rome.