De eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen van 2022 vindt plaats op 10 april, de tweede ronde volgt op 24 april. Dat heeft regeringswoordvoerder Gabriel Attal dinsdag bekendgemaakt. De parlementsverkiezingen zijn gepland voor 12 en 19 juni.

De kalender van de verkiezingen was het onderwerp van de ministerraad. Andere mogelijke data waren 17 april en 1 mei voor de presidentsverkiezingen en 5 en 12 juni voor de parlementsverkiezingen.

'In Guadeloupe, Martinique, Guyana, Saint-Pierre-en-Miquelon, Saint-Barthélemy, Saint-Martin en Frans-Polynesië zullen de kiezers zaterdag stemmen om rekening te houden met het tijdsverschil', zei Attal nog.

De eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen van 2022 vindt plaats op 10 april, de tweede ronde volgt op 24 april. Dat heeft regeringswoordvoerder Gabriel Attal dinsdag bekendgemaakt. De parlementsverkiezingen zijn gepland voor 12 en 19 juni. De kalender van de verkiezingen was het onderwerp van de ministerraad. Andere mogelijke data waren 17 april en 1 mei voor de presidentsverkiezingen en 5 en 12 juni voor de parlementsverkiezingen. 'In Guadeloupe, Martinique, Guyana, Saint-Pierre-en-Miquelon, Saint-Barthélemy, Saint-Martin en Frans-Polynesië zullen de kiezers zaterdag stemmen om rekening te houden met het tijdsverschil', zei Attal nog.