'Het wil niet zeggen dat het onmogelijk zou zijn meningsverschillen te hebben, deze of andere daad van de Israëlische regering te bekritiseren, maar de negatie van zijn bestaan komt tegenwoordig neer op een vorm van hedendaags antisemitisme', zei het Franse staatshoofd op een gezamenlijk perscontact met zijn Israëlische collega Reuven Rivlin.

'In talrijke landen, en dat geldt ook voor Frankrijk, grijpt de donkere schaduw van het antisemitisme om zich heen, duikt het weer op (...) en betreft het niet alleen de Joden maar ook ons gemeenschappelijk lot', voegde Macron eraan toe.

'Het wil niet zeggen dat het onmogelijk zou zijn meningsverschillen te hebben, deze of andere daad van de Israëlische regering te bekritiseren, maar de negatie van zijn bestaan komt tegenwoordig neer op een vorm van hedendaags antisemitisme', zei het Franse staatshoofd op een gezamenlijk perscontact met zijn Israëlische collega Reuven Rivlin. 'In talrijke landen, en dat geldt ook voor Frankrijk, grijpt de donkere schaduw van het antisemitisme om zich heen, duikt het weer op (...) en betreft het niet alleen de Joden maar ook ons gemeenschappelijk lot', voegde Macron eraan toe.