'De FPÖ zal de motie van wantrouwen steunen', zei Hofer na een bijeenkomst van de partij-instanties in Wenen.

'Het zou goed zijn als we nu een regering zouden hebben waarin experten regeren en die niet politiek wordt geleid', citeerde de omroep ORF de interimvoorzitter. 'Van experten moet niemand schrik hebben.'

De FPÖ heeft samen met de sociaaldemocratische SPÖ, die ook de motie zal steunen, een meerderheid in het Oostenrijkse parlement.

Ook de kleine oppositiepartij JETZT heeft een motie van wantrouwen ingediend. De FPÖ zal die eveneens steunen.

Een week geleden viel de rechtse coalitie van Kurz na een voor de FPÖ compromitterende video. In september zijn er vervroegde parlementsverkiezingen.

'De FPÖ zal de motie van wantrouwen steunen', zei Hofer na een bijeenkomst van de partij-instanties in Wenen.'Het zou goed zijn als we nu een regering zouden hebben waarin experten regeren en die niet politiek wordt geleid', citeerde de omroep ORF de interimvoorzitter. 'Van experten moet niemand schrik hebben.'De FPÖ heeft samen met de sociaaldemocratische SPÖ, die ook de motie zal steunen, een meerderheid in het Oostenrijkse parlement.Ook de kleine oppositiepartij JETZT heeft een motie van wantrouwen ingediend. De FPÖ zal die eveneens steunen.Een week geleden viel de rechtse coalitie van Kurz na een voor de FPÖ compromitterende video. In september zijn er vervroegde parlementsverkiezingen.