Europa wijst daarvoor op de 'vervalste resultaten' bij de verkiezingen van 9 augustus en zijn 'gebrek aan elke democratische legitimiteit', aldus de hoge vertegenwoordiger voor het buitenlands beleid van de Europese Unie, Josep Borrell.

'De verkiezingen van 9 augustus waren vrij noch evenwichtig. De Europese Unie erkent de vervalste resultaten niet. Daardoor hebben de zogenaamde 'eedaflegging' van 23 september en het nieuwe mandaat dat Aleksandr Loekasjenko opeist geen enkele democratische legitimiteit' en 'druisen ze regelrecht in tegen de wens van grote delen van de Wit-Russische bevolking', stelt Borrell in een mededeling.

Europa wijst daarvoor op de 'vervalste resultaten' bij de verkiezingen van 9 augustus en zijn 'gebrek aan elke democratische legitimiteit', aldus de hoge vertegenwoordiger voor het buitenlands beleid van de Europese Unie, Josep Borrell.'De verkiezingen van 9 augustus waren vrij noch evenwichtig. De Europese Unie erkent de vervalste resultaten niet. Daardoor hebben de zogenaamde 'eedaflegging' van 23 september en het nieuwe mandaat dat Aleksandr Loekasjenko opeist geen enkele democratische legitimiteit' en 'druisen ze regelrecht in tegen de wens van grote delen van de Wit-Russische bevolking', stelt Borrell in een mededeling.