'Om duidelijk te zijn, ik zal niet twijfelen om mijn parlement te vragen zijn vetorecht te gebruiken, net als bij CETA, als toekomstige handelsakkoorden met Groot-Brittannië de rode lijnen van mijn regering overschrijden', zei Di Rupo. Maar het is evident dat ook wij een brexit-akkoord boven alles zouden verkiezen, voegde het kabinet van de minister-president daar aan toe.

Lees ook een update: kán Di Rupo wel een brexitakkoord blokkeren?

In 2016 raakte CETA, het handelsakkoord tussen Europa en Canada, niet goedgekeurd op de Raad van de Europese Unie, omdat België niet kon instemmen door het veto van de Waalse regering. Wallonië gaf pas een volmacht na goedkeuring van een aanvullende verklaring. Volgens Di Rupo zouden er bij een 'no deal-brexit' tot vijfduizend jobs verloren kunnen gaan in Wallonië.

'Om duidelijk te zijn, ik zal niet twijfelen om mijn parlement te vragen zijn vetorecht te gebruiken, net als bij CETA, als toekomstige handelsakkoorden met Groot-Brittannië de rode lijnen van mijn regering overschrijden', zei Di Rupo. Maar het is evident dat ook wij een brexit-akkoord boven alles zouden verkiezen, voegde het kabinet van de minister-president daar aan toe. Lees ook een update: kán Di Rupo wel een brexitakkoord blokkeren?In 2016 raakte CETA, het handelsakkoord tussen Europa en Canada, niet goedgekeurd op de Raad van de Europese Unie, omdat België niet kon instemmen door het veto van de Waalse regering. Wallonië gaf pas een volmacht na goedkeuring van een aanvullende verklaring. Volgens Di Rupo zouden er bij een 'no deal-brexit' tot vijfduizend jobs verloren kunnen gaan in Wallonië.