Later op de dag stappen ze naar de Brandenburger Tor, waar Thunberg de jongeren zal toespreken.

In Duitsland betogen jongeren al enkele weken op vrijdag voor het klimaat, voor de gebouwen van het ministerie van Economie. Het is de eerste keer dat Thunberg in Berlijn meebetoogt.

'We gaan onze acties elke vrijdag blijven verderzetten, want het kan zo niet verder met het klimaat', aldus Franziska Wessel, een van de Duitse organisatoren.

De Duitse jongeren eisen vooral dat de regering voor 2030 stopt met het winnen van elektriciteit uit steenkool - de regering heeft zelf 2038 vooropgesteld. Ze vragen ook concrete maatregelen zoals een beter aanbod van openbaar vervoer in de grote steden.

Sinds midden januari manifesteren elke vrijdag zowat 15.000 leerlingen, in een vijftigtal Duitse steden. De politie verwacht goed 15.000 betogers in Berlijn.

Later op de dag stappen ze naar de Brandenburger Tor, waar Thunberg de jongeren zal toespreken.In Duitsland betogen jongeren al enkele weken op vrijdag voor het klimaat, voor de gebouwen van het ministerie van Economie. Het is de eerste keer dat Thunberg in Berlijn meebetoogt.'We gaan onze acties elke vrijdag blijven verderzetten, want het kan zo niet verder met het klimaat', aldus Franziska Wessel, een van de Duitse organisatoren. De Duitse jongeren eisen vooral dat de regering voor 2030 stopt met het winnen van elektriciteit uit steenkool - de regering heeft zelf 2038 vooropgesteld. Ze vragen ook concrete maatregelen zoals een beter aanbod van openbaar vervoer in de grote steden. Sinds midden januari manifesteren elke vrijdag zowat 15.000 leerlingen, in een vijftigtal Duitse steden. De politie verwacht goed 15.000 betogers in Berlijn.