Dinsdagochtend vroeg vielen politieagenten in de staten Hessen, Mecklenburg-Voor-Pommeren en Noord-Rijnland-Westfalen de huizen van dertien clubleden binnen. Het doel van de invallen was onder meer om bezittingen van de vereniging en mogelijke rechts-extremistische propaganda in beslag te nemen, zei het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Aanklagers hebben in het verleden het doel van de groep omschreven als 'het opnieuw versterken van een vrij vaderland' volgens de 'Germaanse morele wetten'. Veiligheidsfunctionarissen geloven dat de groep geweld niet zal schuwen om haar doel van een nationaal-socialistische staat te bereiken.

De groep zou sinds 2016 bestaan onder de naam Storm Brigade 44. Begin 2018 werd in een trein een tas met wapens en een T-shirt met de opdruk 'Sturmbrigade 44 Köhen-Anhalt' gevonden. In het kader van een onderzoek door de federale procureur werden in juli 2019 woningen in Hessen, Noord-Rijnland-Westfalen, Nedersaksen en Saksen-Anhalt doorzocht.

Seehofer heeft dit jaar al twee andere rechtse organisaties en één antisemitische organisatie verboden.

Dinsdagochtend vroeg vielen politieagenten in de staten Hessen, Mecklenburg-Voor-Pommeren en Noord-Rijnland-Westfalen de huizen van dertien clubleden binnen. Het doel van de invallen was onder meer om bezittingen van de vereniging en mogelijke rechts-extremistische propaganda in beslag te nemen, zei het ministerie van Binnenlandse Zaken. Aanklagers hebben in het verleden het doel van de groep omschreven als 'het opnieuw versterken van een vrij vaderland' volgens de 'Germaanse morele wetten'. Veiligheidsfunctionarissen geloven dat de groep geweld niet zal schuwen om haar doel van een nationaal-socialistische staat te bereiken. De groep zou sinds 2016 bestaan onder de naam Storm Brigade 44. Begin 2018 werd in een trein een tas met wapens en een T-shirt met de opdruk 'Sturmbrigade 44 Köhen-Anhalt' gevonden. In het kader van een onderzoek door de federale procureur werden in juli 2019 woningen in Hessen, Noord-Rijnland-Westfalen, Nedersaksen en Saksen-Anhalt doorzocht. Seehofer heeft dit jaar al twee andere rechtse organisaties en één antisemitische organisatie verboden.