Eind vorige week bezweek een 35-jarige Duitser na een handgemeen met twee jonge mannen van buitenlandse origine. Sindsdien werden al verschillende manifestaties georganiseerd en afgelopen weekend resulteerde dat in een heksenjacht op mensen met een buitenlandse afkomst.

Deze keer hebben de rechtse partijen AfD en Pegida opgeroepen tot een betoging, maar de politie verwacht ook een tegenbetoging. Mogelijk moet daardoor de voetbalwedstrijd in Dresden tussen Dynamo Dresden en HSV worden uitgesteld. De politie heeft voor de vechtpartij een 22-jarige Irakees en een 23-jarige Syriër opgepakt.

Eind vorige week bezweek een 35-jarige Duitser na een handgemeen met twee jonge mannen van buitenlandse origine. Sindsdien werden al verschillende manifestaties georganiseerd en afgelopen weekend resulteerde dat in een heksenjacht op mensen met een buitenlandse afkomst.Deze keer hebben de rechtse partijen AfD en Pegida opgeroepen tot een betoging, maar de politie verwacht ook een tegenbetoging. Mogelijk moet daardoor de voetbalwedstrijd in Dresden tussen Dynamo Dresden en HSV worden uitgesteld. De politie heeft voor de vechtpartij een 22-jarige Irakees en een 23-jarige Syriër opgepakt.