Böhmermann wilde een verbod voor Merkel om haar kritiek op zijn satirisch gedicht over Erdogan te herhalen, maar vangt dus bot.

Eind maart 2016 droeg Böhmermann het gedicht voor op de Duitse zender ZDF, bedoeld als experiment om de wet op vrije meningsuiting te testen. Na de uitzending volgde een diplomatieke ruzie met Turkije.

Op 3 april 2016 noemde de bondskanselier het gedicht 'bewust kwetsend', maar ze verklaarde op 22 april dat dat een fout was.

De rechtbank oordeelde dat de rechtszaak ontoelaatbaar is. De zaak kon alleen worden aangenomen als er een risico bestaat dat de kritiek zou herhaald worden. Dat is niet het geval aangezien Merkel beloofde het niet te doen. Böhmermann noch Merkel verschenen dinsdag voor de rechter, ze werden vertegenwoordigd door hun advocaten.

Turkije eiste gerechtelijke stappen na de uitzending en zette de Duitse regering ertoe aan de weg vrij te maken voor criminele vervolging wegens het beledigen van een buitenlands staatshoofd.

Het onderzoek naar Böhmermann kwam in de herfst van 2016 tot een einde. In een andere zaak werd hem echter verboden om bepaalde delen van zijn smaadgedicht over Erdogan te herhalen.

Böhmermann wilde een verbod voor Merkel om haar kritiek op zijn satirisch gedicht over Erdogan te herhalen, maar vangt dus bot.Eind maart 2016 droeg Böhmermann het gedicht voor op de Duitse zender ZDF, bedoeld als experiment om de wet op vrije meningsuiting te testen. Na de uitzending volgde een diplomatieke ruzie met Turkije. Op 3 april 2016 noemde de bondskanselier het gedicht 'bewust kwetsend', maar ze verklaarde op 22 april dat dat een fout was. De rechtbank oordeelde dat de rechtszaak ontoelaatbaar is. De zaak kon alleen worden aangenomen als er een risico bestaat dat de kritiek zou herhaald worden. Dat is niet het geval aangezien Merkel beloofde het niet te doen. Böhmermann noch Merkel verschenen dinsdag voor de rechter, ze werden vertegenwoordigd door hun advocaten.Turkije eiste gerechtelijke stappen na de uitzending en zette de Duitse regering ertoe aan de weg vrij te maken voor criminele vervolging wegens het beledigen van een buitenlands staatshoofd. Het onderzoek naar Böhmermann kwam in de herfst van 2016 tot een einde. In een andere zaak werd hem echter verboden om bepaalde delen van zijn smaadgedicht over Erdogan te herhalen.