'Wij zullen onze weg bewandelen om onze rechten af te dwingen. En wij zullen willen', zei Puigdemont op een politieke bijeenkomst in de Duitse havenstad Hamburg. Hij heeft er vertrouwden in dat hij begin juli de inaugurale zitting van de Europese volksvertegenwoordiging zal bijwonen. Hoe hij dat meent te bewerkstelligen, verduidelijkte hij niet.

Puigdemont was lijsttrekker voor JuntsxCat/LLiures per Europa alliance (Verenigd voor Catalonië/Vrij voor Europa) dat bij de Europese stembusslag 4,64 procent van de stemmen in Spanje en twee zetels bemachtigde. Europa moet zijn kiezers en hun beslissingen eerbiedigen, zei Puigdemont. 'De Europese democratie is aan een test toe om te zien of de wil van het volk heerst'. Nog volgens de afgezette Catalaanse minister-president is de crisis in Catalonië een 'Europese kwestie' die Europa politiek kan oplossen.

'Wij zullen onze weg bewandelen om onze rechten af te dwingen. En wij zullen willen', zei Puigdemont op een politieke bijeenkomst in de Duitse havenstad Hamburg. Hij heeft er vertrouwden in dat hij begin juli de inaugurale zitting van de Europese volksvertegenwoordiging zal bijwonen. Hoe hij dat meent te bewerkstelligen, verduidelijkte hij niet. Puigdemont was lijsttrekker voor JuntsxCat/LLiures per Europa alliance (Verenigd voor Catalonië/Vrij voor Europa) dat bij de Europese stembusslag 4,64 procent van de stemmen in Spanje en twee zetels bemachtigde. Europa moet zijn kiezers en hun beslissingen eerbiedigen, zei Puigdemont. 'De Europese democratie is aan een test toe om te zien of de wil van het volk heerst'. Nog volgens de afgezette Catalaanse minister-president is de crisis in Catalonië een 'Europese kwestie' die Europa politiek kan oplossen.