De maatregel heeft als doel om de lokale economie te stimuleren na de coronacrash en de brexit. Volgens Sunak komt de maatregel 9 miljoen Britten en de regionale luchthavens ten goede.

Tegelijk zullen de heffingen op langeafstandsvluchten van meer dan 8.850 kilometer stijgen. 'Momenteel betalen mensen meer voor heen- en terugvluchten tussen de vier landsdelen dan voor terugvluchten vanuit het buitenland', aldus Sunak in het parlement. 'Minder dan 5 procent van de passagiers zal meer betalen.'

Volgens de minister dragen de maatregelen bij aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen. 'De meeste emissies zijn afkomstig van internationale en niet van binnenlandse vluchten', zei Sunak.

De oppositie uitte kritiek op de vermindering van de vliegtaksen. 'Op zijn minst zullen de champagnedrinkende bankiers op korteafstandsvluchten deze begroting toejuichen', zei Rachel Reeves, financieel experte van Labour.

De maatregel heeft als doel om de lokale economie te stimuleren na de coronacrash en de brexit. Volgens Sunak komt de maatregel 9 miljoen Britten en de regionale luchthavens ten goede. Tegelijk zullen de heffingen op langeafstandsvluchten van meer dan 8.850 kilometer stijgen. 'Momenteel betalen mensen meer voor heen- en terugvluchten tussen de vier landsdelen dan voor terugvluchten vanuit het buitenland', aldus Sunak in het parlement. 'Minder dan 5 procent van de passagiers zal meer betalen.' Volgens de minister dragen de maatregelen bij aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen. 'De meeste emissies zijn afkomstig van internationale en niet van binnenlandse vluchten', zei Sunak.De oppositie uitte kritiek op de vermindering van de vliegtaksen. 'Op zijn minst zullen de champagnedrinkende bankiers op korteafstandsvluchten deze begroting toejuichen', zei Rachel Reeves, financieel experte van Labour.