De belangrijkste wijziging is dat Dominic Raab niet langer minister van Buitenlandse Zaken is, aldus Britse media. Hij was bekritiseerd omdat hij tijdens de overhaaste terugtrekking van de geallieerden in vakantie was en pas laat terugkeerde. Zijn opvolger is Elizabeth Truss, tot nu toe minister van Buitenlandse Handel. Zij blijft minister voor Vrouwen en Gelijkheid en is pas de tweede vrouw die het hoofd van de Britse diplomatie wordt. De eerste was in 2006 Margaret Beckett.

Minister van Onderwijs Gavin Williamson was woensdag de eerste die op Twitter zijn ontslag bevestigde. Hij was onder vuur komen te liggen over het beleid rondom schoolsluitingen door de pandemie en het fiasco van de examens.

Vervolgens bevestigde minister van Justitie en Groot-Kanselier van Groot-Brittannië Robert Buckland de laan te zijn uitgevlogen. Zijn vervanger is Raab, die tevens vicepremier wordt.

Robert Jenrick

Eveneens aan beurt om uit de regering te verdwijnen is minister van Huisvesting Robert Jenrick.

Williamson, Buckland en Jenrick beklemtoonden alle drie trots te zijn op het werk dat ze hebben verricht. Omgekeerd prees Downing Street 10 hen. Amanda Milling dan weer is niet langer meer covoorzitter van de Conservatieve Partij. Rishi Sunak blijft op Financiën en Priti Patel op Binnenlandse Zaken.

In de aanloop naar de brexit-onderhandelingen hertimmerde Johnson in februari 2020 ook al zijn bewindsploeg.Toen werden onder meer de minister van Economische Zaken en de minister voor Noord-Ierland ontslagen.

De belangrijkste wijziging is dat Dominic Raab niet langer minister van Buitenlandse Zaken is, aldus Britse media. Hij was bekritiseerd omdat hij tijdens de overhaaste terugtrekking van de geallieerden in vakantie was en pas laat terugkeerde. Zijn opvolger is Elizabeth Truss, tot nu toe minister van Buitenlandse Handel. Zij blijft minister voor Vrouwen en Gelijkheid en is pas de tweede vrouw die het hoofd van de Britse diplomatie wordt. De eerste was in 2006 Margaret Beckett. Minister van Onderwijs Gavin Williamson was woensdag de eerste die op Twitter zijn ontslag bevestigde. Hij was onder vuur komen te liggen over het beleid rondom schoolsluitingen door de pandemie en het fiasco van de examens. Vervolgens bevestigde minister van Justitie en Groot-Kanselier van Groot-Brittannië Robert Buckland de laan te zijn uitgevlogen. Zijn vervanger is Raab, die tevens vicepremier wordt. Robert JenrickEveneens aan beurt om uit de regering te verdwijnen is minister van Huisvesting Robert Jenrick. Williamson, Buckland en Jenrick beklemtoonden alle drie trots te zijn op het werk dat ze hebben verricht. Omgekeerd prees Downing Street 10 hen. Amanda Milling dan weer is niet langer meer covoorzitter van de Conservatieve Partij. Rishi Sunak blijft op Financiën en Priti Patel op Binnenlandse Zaken. In de aanloop naar de brexit-onderhandelingen hertimmerde Johnson in februari 2020 ook al zijn bewindsploeg.Toen werden onder meer de minister van Economische Zaken en de minister voor Noord-Ierland ontslagen.