Johnsons partij had voormalig minister van Milieu Michael Gove om hem te vervangen, maar omdat het om een debat ging tussen partijleiders werd zijn deelname geweigerd.

'Deze twee ijssculpturen - die de noodsituatie op aarde vertegenwoordigen - zullen de plaats innemen van Boris Johnson en Nigel Farage (de leider van de Brexit Party, red.) vanavond, nadat ze onze uitnodiging afwezen voor een klimaatdebat met de partijleiders', tweette de zender donderdag voor de start van de uitzending.

De Tories schreven de Britse mediawaakhond Ofcom aan met de vraag om op te treden, na wat ze een 'provocerende partijdige stunt' noemen. De partij beschuldigt de zender ervan zijn verplichting om onpartijdig te zijn niet te zijn nagekomen, en noemt daarbij andere voorbeelden waar Channel 4 volgens haar vooringenomen was.

De Conservatieven lieten ook aan enkele media verstaan dat ze de uitzendlicentie van Channel 4 zullen herbekijken, als ze bij de verkiezingen in december herverkozen worden.

Britse televisiezenders moeten politiek onpartijdig zijn, en in verkiezingsperiode moeten ze extra aandacht besteden aan het bewaren van het evenwicht tussen partijen. Ofcom kan zenders die zich hier niet aan houden beboeten of in het uiterste geval hun licentie annuleren.

Johnsons partij had voormalig minister van Milieu Michael Gove om hem te vervangen, maar omdat het om een debat ging tussen partijleiders werd zijn deelname geweigerd. 'Deze twee ijssculpturen - die de noodsituatie op aarde vertegenwoordigen - zullen de plaats innemen van Boris Johnson en Nigel Farage (de leider van de Brexit Party, red.) vanavond, nadat ze onze uitnodiging afwezen voor een klimaatdebat met de partijleiders', tweette de zender donderdag voor de start van de uitzending. De Tories schreven de Britse mediawaakhond Ofcom aan met de vraag om op te treden, na wat ze een 'provocerende partijdige stunt' noemen. De partij beschuldigt de zender ervan zijn verplichting om onpartijdig te zijn niet te zijn nagekomen, en noemt daarbij andere voorbeelden waar Channel 4 volgens haar vooringenomen was. De Conservatieven lieten ook aan enkele media verstaan dat ze de uitzendlicentie van Channel 4 zullen herbekijken, als ze bij de verkiezingen in december herverkozen worden. Britse televisiezenders moeten politiek onpartijdig zijn, en in verkiezingsperiode moeten ze extra aandacht besteden aan het bewaren van het evenwicht tussen partijen. Ofcom kan zenders die zich hier niet aan houden beboeten of in het uiterste geval hun licentie annuleren.