Hij waarschuwt wel dat de Duitse een eurofederaliste is en dat het daarom afwachten wordt met welk programma ze naar het parlement zal komen.

'Knappe dame'

In De Ochtend op Radio 1 prees de N-VA'er woensdag von der Leyen als een 'knappe dame' - ze spreekt bijvoorbeeld drie talen - die 'alle capaciteiten heeft om het voorzitterschap op zich te nemen'.

Bourgeois vindt het ook mooi dat voor het eerst een vrouw aan het hoofd zal staan van het dagelijks bestuur van de Europese Unie.

Toch moet von der Leyen nog de steun krijgen van het Europees parlement en die stemming is geheim. De Europese Volkspartij zal haar voordracht goedkeuren, zei fractievoorzitter Manfred Weber al. Ook de liberalen van Renew Europe steunen haar, maar bij de sociaaldemocraten heerst er volgens een ingewijde 'grote aversie' tegen de Duitse.

Bourgeois spreekt zich nog niet uit over eventuele steun. 'Ik zeg niet neen en ik zeg niet ja', aldus Bourgeois. 'Ze is een eurofederaliste die pleit voor meer bevoegdheden voor de Europese Unie. Wij willen dat alleen als het een meerwaarde biedt. We gaan haar beoordelen op het programma waarmee ze naar het parlement komt.

'Er zijn de laatste jaren wat vertrouwensbreuken geweest met Europa en het is belangrijk dat vertrouwen terug te winnen'.

Hij waarschuwt wel dat de Duitse een eurofederaliste is en dat het daarom afwachten wordt met welk programma ze naar het parlement zal komen.'Knappe dame'In De Ochtend op Radio 1 prees de N-VA'er woensdag von der Leyen als een 'knappe dame' - ze spreekt bijvoorbeeld drie talen - die 'alle capaciteiten heeft om het voorzitterschap op zich te nemen'. Bourgeois vindt het ook mooi dat voor het eerst een vrouw aan het hoofd zal staan van het dagelijks bestuur van de Europese Unie. Toch moet von der Leyen nog de steun krijgen van het Europees parlement en die stemming is geheim. De Europese Volkspartij zal haar voordracht goedkeuren, zei fractievoorzitter Manfred Weber al. Ook de liberalen van Renew Europe steunen haar, maar bij de sociaaldemocraten heerst er volgens een ingewijde 'grote aversie' tegen de Duitse.Bourgeois spreekt zich nog niet uit over eventuele steun. 'Ik zeg niet neen en ik zeg niet ja', aldus Bourgeois. 'Ze is een eurofederaliste die pleit voor meer bevoegdheden voor de Europese Unie. Wij willen dat alleen als het een meerwaarde biedt. We gaan haar beoordelen op het programma waarmee ze naar het parlement komt. 'Er zijn de laatste jaren wat vertrouwensbreuken geweest met Europa en het is belangrijk dat vertrouwen terug te winnen'.