De arrestaties gebeurden vrijdag, in het kader van een op 1 februari geopend vooronderzoek naar 'terroristische criminele bendevorming'. Vier mensen zaten maandag nog in voorarrest in functie van het onderzoek. 'Er zitten vier mensen in voorarrest in functie van het onderzoek omwille van een project om een extreem gewelddadige terreuraanslag. Alle aanwijzingen die wij hadden hebben ons ertoe geleid hen op te pakken om dit risico te neutraliseren', zei minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner.

Volgens BFMTV zouden de mannen hebben geprobeerd zich wapens te laten bezorgen.

Eén van de vier is een minderjarige die vroeger van de jeugdrechter al drie jaar cel met twee jaar uitstel op probatievoorwaarden heeft gekregen voor terroristische bendevorming. In het kader van die voorwaarden vertoeft de zeventienjarige in een 'educatieve instelling'. Hij was destijds opgepakt omdat hij naar Syrië wou gaan.

De drie anderen zijn gekend voor feiten van gemeen recht. De ordetroepen zijn doelwitten die terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) herhaaldelijk heeft opgeroepen te viseren.

De arrestaties gebeurden vrijdag, in het kader van een op 1 februari geopend vooronderzoek naar 'terroristische criminele bendevorming'. Vier mensen zaten maandag nog in voorarrest in functie van het onderzoek. 'Er zitten vier mensen in voorarrest in functie van het onderzoek omwille van een project om een extreem gewelddadige terreuraanslag. Alle aanwijzingen die wij hadden hebben ons ertoe geleid hen op te pakken om dit risico te neutraliseren', zei minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner. Volgens BFMTV zouden de mannen hebben geprobeerd zich wapens te laten bezorgen. Eén van de vier is een minderjarige die vroeger van de jeugdrechter al drie jaar cel met twee jaar uitstel op probatievoorwaarden heeft gekregen voor terroristische bendevorming. In het kader van die voorwaarden vertoeft de zeventienjarige in een 'educatieve instelling'. Hij was destijds opgepakt omdat hij naar Syrië wou gaan. De drie anderen zijn gekend voor feiten van gemeen recht. De ordetroepen zijn doelwitten die terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) herhaaldelijk heeft opgeroepen te viseren.