Verschillende deelnemers hebben aangegeven dat Laschet een "persoonsherschikking" op een partijcongres heeft aangekondigd, van de top tot de comités. Hij zei dat de partij niet langer behoefte had aan een strijd tussen individuen, maar aan een gemeenschappelijk consensusvoorstel.

De politicus heeft later op de dag zelf een en andere bevestigd.

"Wanneer het met andere personen beter gaat, dan graag", heeft de leider van de CDU verklaard. "Eerst het project, dan de persoon", heeft de politicus ook gezegd.

Hij voegde eraan toe dat de CDU/CSU bereid blijft om met de Groenen en de FDP te praten over een Jamaïcacoalitie. Hij noemde de coalitie beter voor Duitsland dan een "verkeerslichtregering" van SPD, Groen en FDP. "Het doel om iets goed voor het land te bereiken is belangrijker dan individuele belangen", klonk het verder.

Laschet werd binnen de christendemocraten aanwezen als de opvolger van vertrekkend bondskanselier Angela Merkel. Hij versloeg CSU-leider Mark Söder in de strijd om het kanselierschap, maar wist niet genoeg kiezers achter zich te krijgen om het conservatieve blok te verzekeren van een nieuwe termijn in de regering.

De CDU/CSU werden bij de verkiezingen de tweede partij van Duitsland, achter de sociaaldemocraten (SPD) van Olaf Scholz. Dat kwam mede door de impopulariteit van Laschet. Hij werd in de aanloop naar de verkiezing achtervolgd door schandalen. Zo lag Laschet onder vuur omdat hij aan het lachen was tijdens een toespraak van de president in een door overstromingen getroffen gebied.

Sinds de verkiezingen klinkt de kritiek bij de conservatieven op de koppigheid van Armin Laschet steeds luider. De partijleider wilde ondanks de historisch lage score van de CDU/CSU een regering vormen. Zijn Beierse bondgenoten keerden hem recent nog de rug toe, wat zijn kansen om bondskanselier te worden in gevaar brachten.

Verschillende deelnemers hebben aangegeven dat Laschet een "persoonsherschikking" op een partijcongres heeft aangekondigd, van de top tot de comités. Hij zei dat de partij niet langer behoefte had aan een strijd tussen individuen, maar aan een gemeenschappelijk consensusvoorstel. De politicus heeft later op de dag zelf een en andere bevestigd. "Wanneer het met andere personen beter gaat, dan graag", heeft de leider van de CDU verklaard. "Eerst het project, dan de persoon", heeft de politicus ook gezegd. Hij voegde eraan toe dat de CDU/CSU bereid blijft om met de Groenen en de FDP te praten over een Jamaïcacoalitie. Hij noemde de coalitie beter voor Duitsland dan een "verkeerslichtregering" van SPD, Groen en FDP. "Het doel om iets goed voor het land te bereiken is belangrijker dan individuele belangen", klonk het verder. Laschet werd binnen de christendemocraten aanwezen als de opvolger van vertrekkend bondskanselier Angela Merkel. Hij versloeg CSU-leider Mark Söder in de strijd om het kanselierschap, maar wist niet genoeg kiezers achter zich te krijgen om het conservatieve blok te verzekeren van een nieuwe termijn in de regering. De CDU/CSU werden bij de verkiezingen de tweede partij van Duitsland, achter de sociaaldemocraten (SPD) van Olaf Scholz. Dat kwam mede door de impopulariteit van Laschet. Hij werd in de aanloop naar de verkiezing achtervolgd door schandalen. Zo lag Laschet onder vuur omdat hij aan het lachen was tijdens een toespraak van de president in een door overstromingen getroffen gebied. Sinds de verkiezingen klinkt de kritiek bij de conservatieven op de koppigheid van Armin Laschet steeds luider. De partijleider wilde ondanks de historisch lage score van de CDU/CSU een regering vormen. Zijn Beierse bondgenoten keerden hem recent nog de rug toe, wat zijn kansen om bondskanselier te worden in gevaar brachten.