De chauffeur van de vrachtwagen, een 25-jarige man uit Noord-Ierland, is opgepakt op verdenking van moord. Volgens de politie blijkt uit het eerste onderzoek dat het om 38 volwassenen en één tiener gaat. De vondst gebeurde in het Waterglade Industrial Park op Eastern Avenue in Grays, ten oosten van Londen. Het industriegebied is door de politie afgezet. De politie denkt dat de vrachtwagen uit Bulgarije afkomstig is en dat die vorige zaterdag 19 oktober Groot-Brittannië binnenkwam in Holyhead.

Het Belgisch federaal parket heeft ondertussen een onderzoek geopend. Dat meldt Le Soir en het nieuws wordt bevestigd door het federaal parket. 'De eerste elementen van het onderzoek wijzen erop dat de container via België zou gekomen zijn en in Zeebrugge op een schip zou geladen zijn', zegt Eric Van Duyse, woordvoerder van het federaal parket.

'Het is echter nog verre van duidelijk hoe lang de container in België is geweest, of welke weg hij precies heeft afgelegd', zegt de woordvoerder. 'Ook over de juiste doodsoorzaak, het tijdstip van overlijden van de slachtoffers en de plaats waar zij in de container zouden geraakt zijn, bestaat nog geen duidelijkheid.'

Voorlopig werd in het onderzoek nog geen onderzoeksrechter gevorderd maar dat kan één van de komende dagen nog gebeuren, aldus het federaal parket.

Speurders proberen nu de lijken te identificeren, maar dat wordt volgens de politie een werk van lange adem. Het is niet meteen duidelijk of het om in Groot-Brittannië binnengesmokkelde migranten gaat. In juni 2000 werden in een vrachtwagen in Dover de lichamen aangetroffen van 58 Chinese immigranten. Het jaar nadien werd een Nederlandse vrachtwagenchauffeur veroordeeld voor doodslag.

De chauffeur van de vrachtwagen, een 25-jarige man uit Noord-Ierland, is opgepakt op verdenking van moord. Volgens de politie blijkt uit het eerste onderzoek dat het om 38 volwassenen en één tiener gaat. De vondst gebeurde in het Waterglade Industrial Park op Eastern Avenue in Grays, ten oosten van Londen. Het industriegebied is door de politie afgezet. De politie denkt dat de vrachtwagen uit Bulgarije afkomstig is en dat die vorige zaterdag 19 oktober Groot-Brittannië binnenkwam in Holyhead. Het Belgisch federaal parket heeft ondertussen een onderzoek geopend. Dat meldt Le Soir en het nieuws wordt bevestigd door het federaal parket. 'De eerste elementen van het onderzoek wijzen erop dat de container via België zou gekomen zijn en in Zeebrugge op een schip zou geladen zijn', zegt Eric Van Duyse, woordvoerder van het federaal parket.'Het is echter nog verre van duidelijk hoe lang de container in België is geweest, of welke weg hij precies heeft afgelegd', zegt de woordvoerder. 'Ook over de juiste doodsoorzaak, het tijdstip van overlijden van de slachtoffers en de plaats waar zij in de container zouden geraakt zijn, bestaat nog geen duidelijkheid.'Voorlopig werd in het onderzoek nog geen onderzoeksrechter gevorderd maar dat kan één van de komende dagen nog gebeuren, aldus het federaal parket.Speurders proberen nu de lijken te identificeren, maar dat wordt volgens de politie een werk van lange adem. Het is niet meteen duidelijk of het om in Groot-Brittannië binnengesmokkelde migranten gaat. In juni 2000 werden in een vrachtwagen in Dover de lichamen aangetroffen van 58 Chinese immigranten. Het jaar nadien werd een Nederlandse vrachtwagenchauffeur veroordeeld voor doodslag.