Europa komt naar Vlaanderen

Het Belgische EU-voorzitterschap is voor Vlaanderen een unieke kans om te schitteren in Europa.

Vlaanderen voert al maanden een feestelijke campagne om het Belgische EU-voorzitterschap te vieren. Helemaal in lijn met zijn imago van levensgenietende en gastvrije regio pakte Vlaanderen het groots aan met de actie “Vlaanderen Trakteert”.

Op 18 september, om 14 uur stipt, deelden 27 Vlaamse jongerenduo’s in alle EU-lidstaten cuberdons uit, snoepjes die enkel in Vlaanderen geproduceerd worden. De jongeren waren geselecteerd via proeven die het onderwerp waren van een televisieshow voor de Vlaamse jongerenzender TMF. Ook de dag van de traktatie met de cuberdons werd uitgezonden.

De mensen die in het buitenland op cuberdons getrakteerd werden, konden ook meedoen aan een wedstrijd. Wie een briefkaart stuurde met een originele reden om nog méér te komen proeven van onze regio, maakte kans op een heerlijk Vlaanderen Lekker Land-arrangement.

Intussen zijn de zes winnaars van deze wedstrijd bekend. Zij kunnen binnenkort komen genieten van de Vlaamse schoonheid en gastvrijheid.

De dag van de traktatie met cuberdons kan je herbeleven met het video- en fotomateriaal van de 27 jongerenduo’s op Netlog.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content