Het akkoord gaat in vanaf volgend jaar. De tekst formaliseert de politieke afspraken die in juni werden gemaakt. Toen kwamen de Europese ministers van Landbouw en het parlement een grootschalige hervorming overeen, maar op een aantal punten bestond nog onduidelijkheid. Die zijn nu uitgeklaard, net op tijd voor de stemming die voor 30 september in de commissie Landbouw van het Europees parlement gepland staat. Vertraging was uit den boze, want dan dreigde de hervorming niet meer voor het jaareinde te worden goedgekeurd.

Groener

Eén van de doelstellingen van de hervorming is de Europese landbouw groener te maken. Tussen 2014 en 2020 gaat er meer dan 100 miljard euro naar projecten "om de landbouw te helpen in de uitdagingen rond biodiversiteit en klimaatverandering", luidt het. (Belga/TV)

Het akkoord gaat in vanaf volgend jaar. De tekst formaliseert de politieke afspraken die in juni werden gemaakt. Toen kwamen de Europese ministers van Landbouw en het parlement een grootschalige hervorming overeen, maar op een aantal punten bestond nog onduidelijkheid. Die zijn nu uitgeklaard, net op tijd voor de stemming die voor 30 september in de commissie Landbouw van het Europees parlement gepland staat. Vertraging was uit den boze, want dan dreigde de hervorming niet meer voor het jaareinde te worden goedgekeurd.Eén van de doelstellingen van de hervorming is de Europese landbouw groener te maken. Tussen 2014 en 2020 gaat er meer dan 100 miljard euro naar projecten "om de landbouw te helpen in de uitdagingen rond biodiversiteit en klimaatverandering", luidt het. (Belga/TV)